GÜNÜN MAÇLARI

Bilfenli sporcuları şampiyonalara Çakır ve Aydınus uğurladı…


 

Türkiye’nin iki FIFA kokartlı hakemi Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus, farklı branşlarda Türkiye finallerine gidecek olan Bilfenli 68 sporcuyu uğurlamak üzere Pazar günü Bilfen Çamlıca Kampüsü’nde bir araya geldi.

2014 Dünya Kupası elemelerini yöneten FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır ve UEFA’nın Çakır ile birlikte Avrupa Kupalarında en çok maç verdiği Türk hakem olan Fırat Aydınus, farklı spor branşlarında Türkiye Şampiyonlarına giden Bilfenli sporcuları uğurlamaya geldi. Bilfen İlköğretim Okulları öğrencileri tarafından Türkiye’nin en başarılı hakemleri seçilen Çakır ve Aydınus, Bilfen Okulları öğrencileri tarafından plaketle ödüllendirildi.
 


Bilfen İlköğretim Okulları Çamlıca Kampüsünde gerçekleşen törende basketbol, voleybol, satranç, jimnastik ve eskrimde Türkiye Şampiyonalarına giren 68 Bilfenli sporcu da hazır bulundu. Cuma akşamı oynanan Dünya Kupası Hırvatistan- Sırbistan eleme maçı sonrası ayağının tozuyla ilk kez Bilfenli öğrencilerle bir araya gelen Cüneyt Çakır, şampiyonalara katılacak Bilfenli sporculara başarılar diledi. Sporun bireyin gelişiminde çok önemli katkısı olduğunu vurgulayan Çakır, “Özellikle bu tür büyük turnuva deneyimleri insanı hem sportif hem de kişisel gelişim anlamında çok destekler. Takım çalışmasını, birlikte hareket etmeyi, mücadeleyi, zafer kutlamayı, mağlubiyetten ders çıkarmayı öğrenirsiniz. Ben o yüzden buradaki sporcu kardeşlerime gönülden başarılar diliyor ve bana bu ödülü layık gördükleri için de teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Fırat Aydınus’ta, kendilerine en başarılı hakem ödülünü layık gören Bilfenli öğrencileri katılacakları Türkiye Şampiyonları öncesinde yalnız bırakmak istemediklerini belirterek, “Genç sporcularımıza katılacakları turnuva öncesi başarılar diliyorum. Hangi sonuçlarla gelecek olurlarsa olsunlar önemli olan bu tür şampiyona deneyimleri yaşayarak donanım kazanmaktır.” diye konuştu.