Belediyelerden Nakdi Yardım..

        Bilindiği gibi 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7. Maddesi’nin “m” bendi; “… gerektiğinde amatör spor kulüplerine malzeme vermek ve gerekli desteği sağlamak …” şeklindeki madde hükmü, belediyelerin amatör spor kulüplerimize nakdi yardım yapıp yapamayacağı konusunda kuşkular yaratmakta ve bazı belediyelerimiz nakdi yardım yapmak konusunda endişeleri nedeniyle olumsuz tutum içine girmekteydiler. 


         Ancak 06 Aralık 2012 tarih ve 28489 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6360 sayılı “On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi Ve Yirmi Altı İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” un 7. Maddesi’nin “m” bendinde yer alan “… amatör spor kulüplerine …” ibaresinden sonra gelmek üzere “nakdi yardım yapmak” ibaresi ile derece alan sporculara” ibaresinden sonra gelmek üzere “ , teknik yönetici, antrenör ve öğrencilere” ibaresi konmak suretiyle gerek spor kulüplerimizde, gerek belediyelerimizde oluşmuş olan spor kulüplerine, belediyelerce nakdi yardım yapılmasının hiçbir tereddüte meydan vermeyecek şekilde önü açılmış bulunmaktadır. 


        Bu konuda yardımlarını esirgemeyen ve amatör spor kulüplerimizin büyük ölçüde rahatlamasını sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ve Spor Genel Müdürlüğümüze yürek dolusu şükranlarımızı sunuyoruz.


        İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak bu sevindirici durumu gereği dileğiyle siz değerli kulüplerimizin bilgisine sunar, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

  
Ali DÜŞMEZ
İ.A.S.K.F. Başkanı