BAŞKANIMIZ ALİ DÜŞMEZ SİLİVRİ YAĞLI GÜREŞ MÜSABALARINA KATILDI

Silivri Er Meydanı Kırkpınar’ı Aratmadı…

Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen 18. Kavaklı Yenici Mehmet Yağlı Güreşleri büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz tarafından düzenlenen organizasyona TFF İcra Kurulu Üyesi, TASKK ve İASKF Başkanımız Ali Düşmez, TFF İl Temsilcimiz Ali Tanrıyaşükür, Başkan Yardımcımız Bülent Zent, As Başkan Ali Tonta, As Başkan Hasan Gökçe,Disiplin Kurulu Üyemiz Remzi Ercan da katıldı. Başkanımız Ali Düşmez, sürekli dile getirdiği gibi yalnızca futbol da değil, tüm spor dallarına gereken önemi her zaman göstereceklerini belirtti.  Başkanımız güreş meydanında katılımcılar, spor severler ve Silivrili'ler tarafından büyük bir çoşku ile karşılandı.

18. Yenici Mehmet Yağlı Güreşleri’ne; Başkanımız Ali Düşmez’in yanı sıra Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin Selim, Silivri Güreş Ağası Çetin Ceylan, misafir güreş ağaları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar ve güreş severler katıldı. Yapılan organizasyona katılım büyük olurken sporcular ve güreş meraklıları güreş meydanını doldurdu.

Güreş heyecanı organizasyondan 1 gün önce, 11.08.2023 Cuma günü saat 20.00’da Kumluk mevkiinden başlayan ve sahildeki Atatürk heykeline kadar devam eden kortej yürüyüşü ile başladı. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Güreş Ağası Çetin Ceylan, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve sivil toplum örgütlerinin katıldığı kortej yürüyüşüne Silivrili güreş severler de eşlik etti. Kavaklı’daki er meydanında 14 farklı boyda düzenlenen Yenici Mehmet Yağlı Güreşleri’ne, aralarında 662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Yusuf Can Zeybek ile birlikte altın kemerli başpehlivanlar; İsmail Balaban, Ali Gürbüz, Recep Kara, Fatih Atlı, Mustafa Taş ve Osman Aynur’un da yer aldığı 34 başpehlivan ve 350 pehlivan katıldı. Büyük bir şenlik havasında geçen organizasyona Silivrililer yoğun ilgi gösterdi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, er meydanına Güreş Ağası Çetin Ceylan ile birlikte gelerek etkinliği izlemeye gelenleri selamladı.

 

YENİCİ MEHMET GÜREŞLERİ’NİN ŞAMPİYONU İSMAİL BALABAN OLDU

18.Yenici Mehmet Yağlı Güreşleri’nde büyük merakla beklenen baş kategori mücadelelerinde güreş heyecanı adeta doruğa çıktı. İzleyicilerin yerinde duramadığı ve kıyasıya rekabetin yaşandığı baş kategorinin finalinde Recep Kara’yı yenen Başpehlivan İsmail Balaban birinci oldu. İkinci Recep Kara olurken, Mustafa Taş ve Özkan Yılmaz ise üçüncü oldu.