AV. ÖMER REMZİ ARIKAN’I KAYBETTİK

Konfederasyonumuz önceki GenelSekreteri Değerli Büyüğümüz, Sevgili Ağabeyimiz Av. Ömer Remzi ARIKAN’ı 25Haziran 2015 tarihinde kaybettik.

1982-1997 yılları arası YönetimKurulu Üyeliği ve 1997-2014 yılları arası Genel Sekreterliği yapan Av. ÖmerRemzi ARIKAN’ın cenazesi yarın (26.06.2015) tarihinde Kocatepe Camiindekılınacak öğle namazından sonra Ankara Karşıyaka Mezarlığında defnedilecektir.

Sevgili önceki Genel Sekreterimiz Av. Ömer Remzi ARIKAN’a Allah’tan rahmet,ailesine ve spor camiasına başsağlığı dileriz.

 

ÖMER REMZİ ARIKAN’IN ÖZGEÇMİŞİ

Ankara doğumlu olan Ömer Remzi Arıkan ilk,orta ve lise tahsilini Ankara’da Ulus İlkokulu, Cebeci Ortaokulu ve Ankara GaziLisesinde tamamladı. Lise döneminde voleybol ve futbol oynadı. 1965 yılındaAnkara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.  

Avukatlık stajını bitirdikten sonra AnkaraBarosu’na katılmış ve serbest Avukat olarak mesleğine başlamış ve devametmektedir.

2 yıllık askerlik görevini Polatlı TopçuOkulu ve Erzurum – Hasankale’de tamamladı. Ankara’nın çeşitli spor kulüplerindeyöneticilik ve başkanlık görevlerinde bulundu. Ankara İl Ceza Kurulu Üyeliği veBaşkanlık göreviyle Spor Genel Müdürlüğü Merkez Ceza Kurulunda altı yıla yakınhizmet yaptı. Daha sonra Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel  Futbol veAmatör Futbol Disiplin Kurulu Üyelik ve Başkanlık görevlerinde bulundu.

Atletizm Federasyonu Ceza KuruluBaşkanlığı görevini 9 yıl süre ile sürdüren Arıkan, Futbol Federasyonu GenelKurul delegeliği, Bağımsız Spor Federasyonlarından  Basketbol, Voleybol,Hentbol, Kano, Okçuluk, Okul Sporları, Tenis, Kick Boks, Dağcılık, Taekwando,Satranç, Atletizm, Herkes İçin Spor, Buz Pateni, Geleneksel Spor Dalları,Modern Pentatlon, Boks, Yelken, Atıcılık, Avcılık, Motosiklet, Judo ve Kuraş,Kayak, Kızak, Sutopu, Bocce Bowling ve Dart, Otomobil SporlarıFederasyonlarında genel kurul delegeliği ve birçok Bağımsız Federasyonunun genel kurullarında Divan Başkanlığı yapmıştır.

Arıkan, 1980 yılında yönetimine girdiği Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonununda Genel Başkan Yardımcısıolarak 4 yıl süre ile görev yaptı. 9 Ocak 1982 yılındaki 1.Olağan GenelKurulunda yönetimine girdiği Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonunundaçeşitli kademelerde görev üstlendi. 1997-2014 yılları arası Genel Sekreterolarak görev yapmıştır.

Belma ve Hatice isminde  2kızı,  Begüm ve İlayda isminde 2 kız torunu vardır.