ANTRENÖR SÖZLEŞMELERİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU

Futbol Federasyonu Teknik Adamların Eğitimi veSınıflandırılması Talimatı’nın 13/8 maddesi doğrultusunda amatör liglerimizdeher kulübümüzün mutlaka bir teknik adamla sözleşme yapmış olması gerekmektedir.Geçtiğimiz sezonlarda uygulamalara bakıldığında konu hakkında kulüplerimizintalimatları tam olarak incelememeleri neticesinde bazı sıkıntılar yaşanmıştır.

Kulüplerimizin takibinin yapılabilmesi bakımından;  rakip takımın teknik adam sözleşmesi olupolmadığının ve varsa bile gerçek kişinin sahada olup olmadığının takibini iyiyapmaları, ayrıca teknik adam bulundurmayan takımlar hakkında SahaKomiserlerimiz ve özellikle hakemlerimizce gerekli tespitlerin yapılarakdurumun raporlara işlenmesi ve kulüplerimizin de bir yazı ile İl Başkanlığımızabaşvurması gerekmektedir.

İl Başkanlığımızca yapılacak araştırmalar neticesinde kulüpherhangi bir sözleşme yapmamış ise sözleşme yapmayan kulübe tebligat yapılacakve tebligatı takiben 2 hafta sonunda yine sözleşme yapılmamış ise bu süreninsona ermesinden sonraki ilk müsabakada hükmen mağlubiyet cezası verilecektir. Birhaftalık süre içerisinde kulüp yine teknik adam görevlendirmez ise takım veyatakımlar ligden ihraç edilecektir.