2018-2019 Futbol Sezon Super Amatör Lig ve 1. Amatör Lig kuraları çekildi.

2018-2019 Futbol Sezon Super Amatör Lig (SAL) ve 1. Amatör Lig (1AL) kuraları, 15 Ağustos günü Orhan Saka Amatörler Evinde çekildi.

Kura çekimine TFF İcra Kurulu Üyesi, TASKK ve İASKF Genel Başkanımız Ali Düşmez, TFF İstanbul İl Temsilcimiz Ali Tanrıyaşükür, İASKF Yönetim Kurulu üyeleri, Spor kurumları yöneticileri, basın temsilcileri, spor kulübü başkanları ve sporcular katıldı. Katılımın oldukça yoğun olduğu her iki kura çekiminden SAL Ligi kurası saat 11.00'de, 1.AL kurası ise saat 14.00'de çekildi.

Açılış konuşmalarını İl Temsilcimiz Ali Tanrıyaşükür'ün yaptığı her iki kura çekimine de katılan Genel Başkanımız Ali Düşmez yaptığı konuşmada yoğun katılımlarından ötürü kulüplerimize teşekkür etti. Amatör federasyon ve kulüplerimizin büyük bir aile olduğunu ve sporun dostluk ve anlayışın çerçevesinde daha iyi yerlere geleceğini belirten Genel Başkan Ali Düşmez, Federasyon olarak yapılan sahalar, hizmetler ve projeler hakkında kulüplerimize bilgi verdi. Kendisinin de sporun içinden biri olarak burada olduğu belirten Genel Başkanımız, yapılan hizmetlerin hiç bir zaman yeterli olmayacağını, Yönetim Kurulu ile beraber var güçleri ile kulüplerimize hizmet için çalışacaklarını sözlerine ekledi. Federasyon olarak Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve diğer kurumlarla kulüplerimize hizmet için aracı olmak maksadı ile beraber çalıştıklarını belirten Genel Başkanımız, “ Yapılan çalışmalarımız neticesinde kulüplerimize Spor Bakanlığımız tarafından maddi yardım yapılmasını sağladık, bu yardımdan kulüplerimizin faydalanması için ek branş açmalarına ön ayak olduk. Ayrıca kuruluşumuzun 40. Yılında kulüplerimizin liglere katılım bedellerini tarafımızca karşılayarak, kulüplerimizin maddi olarak daha rahat etmelerinize olanak sağladık” diyerek sözlerine devam etti.

Kura çekiminde liglere katılan kulüplerimizin geçen sezona ait istatiksel bilgilerinin bulunduğu slayt gösteri her iki kura çekiminden önce kulüplerimize gösterildi. Yapılan istatistiksel değerlendirmeler ve kulüp bilgilerinin olduğu slayt gösterileri kulüplerimiz tarafından beğeni ile karşılandı.

Kura çekiminden sonra, Kızılay aracılığı ile sahalarda kullanılmak üzere dağıtılan battaniyeler Genel Başkanımız Ali Düşmez ve Genel Başkan Yardımcımız Eşref Şeneroğlu tarafından kulüplerimize hediye edildi. 

Her iki kura çekiminin de hayırlara vesile olmasını temenni eder, yeni sezonda tüm kulüplerimize başarılar dileriz.

Çekilen kuralar sonucu oluşan grupları sitemizden takip edebilirsiniz.