100. Yılımızı Avrupa Şampiyonası ile Taçlandırdık

Türkiye uzun yıllardır devam eden Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapma hedefine ulaştı. UEFA Yönetim Kurulu, İsviçre'deki merkezinde düzenlenen törenle 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın İtalya-Türkiye ortak ev sahipliğinde düzenleneceğini açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi: "Cumhuriyet tarihinde ilk kez dünyanın en büyük spor organizasyonlarından Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Türkiye dünyada sporun da parlayan yıldızı olacak. Bu gurur hepimizin, kutlu olsun." dedi.

İtalya ve Türkiye’nin ortak sunum yaptığı bu organizasyonda TFF İcra Kurulu Üyesi, TASKK ve İASKF Başkanımız Ali Düşmez’in de yer alarak ülkemizi gururlandıran bir olaya imza atmış olmasından ötürü tüm amatör spor camiası olarak mutluluk duymaktayız.

İtalya ve Türkiye ortak sunum yaptı

İtalya Futbol Federasyonu ve Türkiye Futbol Federasyonu delegasyonları bugün İsviçre'nin Nyon kentinde UEFA Yönetim Kurulu'na EURO 2032 ortak adaylığıyla ilgili sunum yaptı.

İtalya-Türkiye adaylık sunumunda Türkiye Futbol Federasyonu'nu sahnede Başkan Mehmet Büyükekşi, Başkan Vekili Mustafa Eröğüt, Genel Sekreter Kadir Kardaş ve Türkiye'nin EURO 2032 adaylığındaki futbol elçisi olan Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel temsil etti.

Ev sahiplerinin açıklanacağı törende Başkanımız Ali Düşmez’in yanı sıra, TFF'yi temsilen İsviçre'ye giden delegasyonda Onursal Başkan Şenes Erzik, 1. Başkan Vekili İbrahim Burkay, 2. Başkan Vekili Yalçın Orhan, Başkan Vekili Yusuf Günay, Yönetim Kurulu Üyeleri Müslüm Özmen, Ali Düşmez, Erman Kalkandelen, Ramazan Üçdan ve Şafak Müderrisgil de yer aldı.

UEFA açıkladı: EURO 2032 İtalya ve Türkiye ortak ev sahipliğinde düzenlenecek

Yapılan sunumların ardından UEFA Yönetim Kurulu düzenlenen törenle EURO 2028'in Birleşik Krallık-İrlanda Cumhuriyeti ortak ev sahipliğinde, EURO 2032'nin ise İtalya-Türkiye ortak ev sahipliğinde yapılacağını açıkladı.